Ședința foto în pachetul de botez

August 2, 2019

Ședința foto din pachetul de botez, este foarte importantă pentru mine ca și fotograf. Este o bună ocazie să fotografiez bebelușul pe îndelete. “Pe îndelete” este expresia cheie aici. Un bebeluș nu colaborează, nu poate fi grăbit sau convins să acorde atenție fotografului. El face ce șite, și ce face în fiecare zi: mănâncă, doarme, se joacă, cere și se bucură de prezența părinților (nu neapărat de cea a fotografului, dar dacă este zâmbitor și neinvaziv 😊, fotograful este bine tolerat). Este treaba mea să am răbdare, să îi respect programul, și să surprind zâmbete, chipul angelic când doarme sau când se joacă (da și bebelușii așa de mici se joacă: dau din mânuțe, din piciorușe, apucă jucării și câte și mai câte)

 

Această ședință foto, deși focusată pe bebe, nu include doar cadre portret cu bebelușul. Eu consider că merită surprinsă dinamica lui în familie, cum este el îmbrățișat și drăgălit de parinți. Merită surprins mediul în care trăiește el. Camera lui este plină de accesorii “bebelușești” pe care parinții vor să și le amintească cu siguranță: hăinuțe mici, mici de tot, jucării de pluș, patuț, coșulețe.

 

Dacă familia are un animal de companie, acesta devine jucăria lui preferată și își merită din plin locul în fotografii. Și animalul de companie, face parte din familie, nu?

 

Cam asta aș avea de spus despre ședința foto, inclusă în pachetul de botez. Mai jos sunt câteva imagini  de la o astfel de ședință foto.

    Leave a comment

Back