Mic ghid în alegerea fotografului de nuntă

July 12, 2019

Mic ghid în alegerea fotografului de nuntă

5 sfaturi utile

 

  1. Portofoliul fotografului.

Acesta ar trebui să includă evenimente complete nu doar un mix de două trei fotografii de la fiecare eveniment la care a participat. Este foarte greu (spre imposibil) să evaluezi dacă fotografiile sunt ceea ce îți dorești, doar dintr-un best off! Selecția cu cele mai bune fotografii arată bine de cele mai multe ori la toți fotografii.
Întrebarea este dacă merită să plătești un pachet complet de poze, fie el și la preț redus, pentru trei fotografii reușite.  Cere să vezi evenimentul complet, exact ce au primit mirii după nuntă! Așa vei putea deosebi un fotograf priceput de unul mai puțin priceput.  Un fotograf bun știe deja asta și va avea fotografiile de la câteva evenimente întregi.

 

  1. Evenimentul tău vs evenimentul din prezentarea fotografului.

Ar trebui să ceri să vezi fotografiile realizate în timpul unui eveniment similar cu al tău. De exemplu, fotograful care a realizat imagini magnifice cu miri în timp ce se pregătesc într-o vilă spațioasă, să nu știe \ să nu poată să realizeze fotografii reușite în timpul pregătirilor într-un spațiu mai redus al unui apartament, sau în fața casei unde sunt trecători, vecini curioși. Fiecare tip de nuntă are farmecul ei, un fotograf talentat va surprinde emoția fiecărui moment important din nunta ta. Un fotograf cu experiență are în portofoliu toate tipurile de nuntă posibile.

 

  1. Ședința foto de după nuntă (trash the dress)

Mie personal, îmi place să o includ în pachetul standard de nuntă. Este o ocazie minunată să realizez fotografii într-o atmosferă relaxată. Participarea la o astfel de ședință foto este o metodă placută de a petrece o zi de cuplu. Și dă ocazia mirilor să fie cu adevărat vedete: lucrăm la poziții, la arănjarea luminii, și pentru mulți este singura ședință foto profesională din viață.

Câteva întrebari la care să răspundeți atunci cănd alegeți să optați sau nu pentru un trash the dress:

  • Este nunta astfel structurată, încât să am câteva ore doar pentru fotografii? Dacă da, discutați cu fotograful despre oră (la ora 12 în August, fotografiile vor ieși cam „soft”, iar din cauza caniculei nu veți avea o super dispoziție).
  • Dacă va ploua\ ninge\ vreme foarte urata și nu voi avea nici o fotografie outdoor, reprezintă asta o problemă pentru mine?
  • Din portofoliul fotografului, care fotografii îmi plac mai mult, instantaneele din timpul evenimentului sau cele lucrate din cadrul ședinței foto ?

 

  1. Albumul Foto.

Merită să discutați cu fotograful despre cum se păstrează albumul foto în timp, pentru că există pe piață multe modele foarte draguțe, dar care se păstrează prost în timp,

De exemplu ce se întâmplă dacă se dezlipesc paginile, sau albumul se deteriorează (excepție situațiile în care se deteriorează din vina ta: ai vărsat cola pe el, l-a ros pisica 😊). Un fotograf implicat lucreaza doar cu tipografii foarte bune și îți va spune ca îl va schimba, pentru că astfel de situații sunt excepții. Albumul Foto este o amintire pentru întreaga viață!

 

  1. Când primiți pozele.

În cazul meu timpul de editare este destul de lung, poate dura și două luni până la predarea fotografiilor. Asta pentru că perioada de nunți este foarte aglomerată, și procesul de editare este unul meticulos.  Fiecare eveniment merită toată atenția mea, chiar dacă are loc în plin sezon, (când sâmbăta și duminica merg la evenimente, marțea și miercurea la ședința foto și vinerea la cununie civila). Mie personal nu îmi place să externalizez editarea fotografiilor. Vreau să fie așa cum le-am văzut \ găndit eu.

Eu aleg ca albumul să fie printat în afara țării pentru că îmi place calitatea printului. Timpul de livrare este mai lung și se adaugă la timpul de așteptare al mirilor.

Dacă mirii sunt nerăbdători primesc câteva fotografii în câteva zile de la eveniment.

Poate sunt fotografi care pot preda mai repede fotografiile, deși eu știu că în acest domeniu un timp de două luni este rezonabil. Oricum ar fi, este un aspect care trebuie discutat, ca să știți la ce să vă așteptați.

    Leave a comment

Back