Mic ghid în alegerea fotografului de botez

July 19, 2019

Mic ghid în alegerea fotografului de botez
sfaturi utile

 

Fotografierea unui eveniment de tip botez, se deosebește de fotografierea unui alt tip de eveniment, prin următorul aspect: vedeta, bebelușul, nu dorește în mod deosebit să fie fotografiat. Nu zâmbește și nu privește la camera de fotografiat, nu cooperează în niciun fel.

Dacă vă doriți un set de fotografii de botez, centrat pe bebeluș, țineți cont de următoarele aspecte în alegerea fotografului de botez:

 

  • Portofoliul fotografului

În primul rând cereți să vedeți exact ce au primit părinții, întreg evenimentul, nu doar o selecție din cele mai bune fotografii din cele mai bune evenimente; câteva fotografii frumoase din timpul unei nunți, câteva fotografii frumoase din timpul unui botez cu alte câteva fotografii frumoase din câteva ședințe foto nu vă vor ajuta să vă dați seama dacă veți primi un set de fotografii așa cum vă doriți. Un mix din cele mai bune fotografii poate arăta grozav și la un fotograf amator.

În timpul unui botez se pot surprinde multe momente frumoase. Nu uitați însă să urmariți fotografiile cu bebelușul. Chiar dacă evenimentul este minunat surprins, este posibil ca bebelușul să apară doar în câteva cadre. Poate nu vă doriți asta.

 

  • Ședința foto

Dacă pentru evenimentele adulților, ședința foto se recomandă acelor persoane care își doresc fotografii atent lucrate, nu doar instantanee, în cazul bebelușilor, este “obligatorie”, în opinia mea.

Această ședință foto ar trebui să aiba loc în altă zi decât cea a evenimentului. Este nevoie de răbdare și timp ca să fotografiezi un bebeluș. Înainte de eveniment, când familia face ultimele pregătiri, se asigură că bebe este hrănit, îmbrăcat și odihnit, este greu să obții o dispoziție optimă pentru o ședință foto.

Alt aspect de luat în calcul, este că bebelușul poate plânge în mare parte în timpul slujbei religioase, și poate dormi (dacă părinții sunt norocoși 😊) în timpul întregii petreceri. În această situație, cadrele, cu bebe, sunt limitate. Sigur, rămân cele cu el dormind în landou, în brațe la părinți sau la nași, când este îmbrăcat, dar parcă nu sunt suficiente. De aceea ședința foto joacă un rol important. Dă ocazia fotografului să realizeze fotografii cu bebe și cu familia acestuia, în ritmul impus de bebe, cu pauză de somn, de mâncare.

Părinții care au deja un copil mai mare, știu deja ce repede trece timpul, ce repede se transformă în omuleți puțin mai mari, și cât de prețioase sunt aceste amintiri 😊

 

  • Albumul Foto \ Printurile

Albumul foto trebuie să fie rezistent, să poată fi răsfoit fară teama că se va rupe sau murdări. Discutați cu fotograful despre calitatea printurilor. Ele ar trebui să dureze o viață! Exista multe variante pe piață, unele chiar foarte frumoase, dar care se deteriorează în timp. Paginile se rup, culorile se șterg.

Eu personal aleg să colaborez pentru print, cu o tipografie care printează în afara țării, tocmai pentru că sunt mulțumit de cum se comportă albumul în timp, nu doar cum arată la prima vedere.

 

    Leave a comment

Back